Opel Monza GSE

Opel heeft een rijke historie. In dit verhaal zetten we vijf Opels op een rij die je misschien wel vergeten bent. Een duik in de geschiedenis van Opel.

Tijd voor een geschiedenisles

Opel heeft een rijke historie. In dit verhaal zetten we vijf Opels op een rij die je misschien wel vergeten bent. Een duik in de geschiedenis van Opel.

Opel Omega 3000 24V

Een ware krachtpatser, dat was de Opel Omega 3000 24V. Hij is geleverd van oktober 1989 tot september 1993 en had een romige 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotor met maar liefst 204 pk vermogen en 270 Nm trekkracht. De topsnelheid lag boven de 230 km/u en de 0-100-tijd nam een seconden of 8 in beslag: cijfers die zelfs in 2017 nog indrukwekkend zijn. Je herkent de 3000 direct aan de subtiele achterspoiler op de kofferklep, de sportievere bodykit, de speciale wielen en sportstoelen.

LEES OOK: 5 vergeten Opel-modellen - DEEL 1

Opel Omega 3000 24V

Opel Maxx

In 1995 presenteerde Opel op de autoshow van Genève een bijzondere conceptcar: de Maxx Concept. Er waren twee versies: een variant met twee deuren en een vijfdeurs variant. De Maxx met slechts twee portieren was bijzonder compact en daardoor ideaal in steden. De vijfdeurs Maxx was perfect voor grotere gezinnen. Voor de Maxx gebruikte Opel veel aluminium om het gewicht te drukken. Voorin lag een zuinige Ecotec-driecilinder met 46 pk.

Opel Maxx

Opel Maxx

Opel Admiral Cabriolet

De Opel Admiral uit 1937 is en blijft een prachtige automobiel. Helemaal als cabriolet. Er zijn diverse modellen verschenen, waaronder een tweedeurs cabriolet en een cabrio met vier portieren, waarbij de achterportieren in tegenovergestelde richting openden, zoals je nu ook nog ziet bij de Rolls-Royce Phantom. De vierdeurs cabriolet van de Admiral was een volwaardige vierzitter. Maar dat is leuk: dat is de Opel Cascada van nu ook!

Opel Admiral Cabriolet

Opel Eco Speedster Concept

In 2002 waren de schijnwerpers op de autoshow van Parijs vrijwel allemaal gericht op de Opel Eco Speedster Concept. De auto was gebaseerd op de reguliere Opel Speedster en extreem zuinig. Hij was dankzij carbon componenten heel licht: 600 kilogram. De reguliere Speedster werd aangedreven dor een atmosferische 2.2 of een 2.0 Turbo. De Eco Speedster had een 1.3 CDTi Ecotec-dieselmotor met 112 pk. De topsnelheid? De hoogst gemeten topsnelheid van de conceptcar was 257,5 km/u! en het gemiddelde verbruik? Slechts 2,5 l/100 km!

Opel Eco Speedster

Opel Monza GSE

Ken je de Opel Monza nog? Hij kwam in1978 op de markt, kreeg in 1982 een facelift en ging in 1986 weer uit productie. In 1983 verscheen de begeerlijke Monza GSE: een auto die je vandaag de dag goed moet koesteren. Ze zijn namelijk zeldzaam. Voorin de Monza GSE lag een heerlijke 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotor met 180 pk waarmee de coupé in 8,5 seconden naar 100 km/u accelereerde. De topsnelheid bedroeg 215 km/u. Een geweldig pretpakket met een hele dikke uitstraling.

Opel Monza GSE

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van alle Astra-modellen, maak dan een afspraak.

Top